Friday, May 7, 2010

Ucapan Penghargaan & Terima Kasih

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya, saya berjaya menempuhi alam pengajian universiti selama 3 tahun ini. Tinggal beberapa hari sahaja lagi saya akan meninggalkan alam kampus. Pastinya kampus Bangi, Universiti Kebangsaan Malaysia akan tersemat didalam sanubari saya sampai ke akhir hayat.

Di bumi UKM ini, terlalu banyak kenangan tercipta. Pahit maung bergelar sebagai mahasiswa UKM memang mencabar. Buat pertama kali melangkahkan kaki ke bumi UKM ini, tiada siapa dapat mengerti betapa gembira dan bertuahnya dapat menjejakkan kaki untuk menimba ilmu di UKM. Dengan impian dan cita-cita yang digalas, pengorbanan, dugaan dan cabaran hari ini demi kebahagiaan masa hadapan terpaksa ditempuhi. Namun, ianya bukan suatu halangan yang boleh membantutkan impian dan cita-cita. Setiap masa yang berlalu di bumi UKM ini sangat berharga dan memang bisa mematangkan kita semua. Setelah semuanya hampir selesai, kemanisan belajar dapat di rasai. Sungguh indah, tenang dan bahagia rasanya.

Oleh itu, disini saya ingin merakamkan sekalung penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih kepada semua pensyarah UKM, khususnya pensyarah daripada Program Sains Politik kerana telah banyak membantu dan mendidik saya selama 3 tahun ini. Buat bonda pensyarah, Dr. Sity Daud selaku pensyarah dan penyelia latihan ilmiah saya, jutaan terima kasih diucapkan kerana begitu tekun dan sabar memberi bimbingan, didikan dan tunjuk ajar kepada saya selama ini tanpa mengenal erti penat lelah dan jemu dalam melayan karenah dan ragam saya yang pelbagai ini. Jasa kamu semua pasti akan dikenang sehingga ke akhir hayat.

Buat ibu bapa saya, Jazari Bin Ismail dan Rohaya Binti Omar serta adik beradik yang lain, terima kasih diucapkan kerana tidak pernah berhenti memberi tunjuk ajar, didikan, dorongan dan semangat kepada saya selama ini. Ucapan jutaan terima kasih juga ditujukan buat teman teristimewa, Nur Suhanis Binti Muhammad kerana sentiasa memahami situasi saya serta tidak pernah berputus-asa memberi sokongan dan semangat selama mengenali saya ini. Pastinya impian dan cita-cita kita akan tercapai.


Akhir sekali, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua sahabat yang mengenali saya selama ini yang sentiasa bersama saya dikala saya senang atau susah dan gembira mahu pun bersedih khususnya kepada sahabat dari Program Sains Politik. Kepada Topek, Pain, Wan, Noni, Naim, Cupie, Adib, Pakmi, Firdaus(Kecik), Haris, dan yang lain-lain, pertemuan kita hanya sebentar namun ianya meninggalkan seribu kenangan dalam diri kita semua. Semoga kalian semua akan berjaya sama ada di dunia mahu pun di akhirat kelak.
Sekian.

No comments:

Post a Comment